|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Quests::Q&A This is the quest support section |
02-03-2009, 05:48 PM
|
Dragon
|
|
Join Date: Dec 2007
Posts: 658
|
|
Ok, I added the return item thing to see if he would return items, but he doesn't even do that.
Code:
sub EVENT_ITEM {
if (plugin::check_handin(\%itemcount, 51624 => 1, 1563=> 1, 1568=> 1)) {
my %rewards = (
"Warrior" => 1569, "Rogue" => 1581, "Monk" => 1579, "Berserker" => 1577, "Shadowknight" => 1577, "Paladin" => 1577, "Ranger" => 1569, "Bard" => 1569, "Beastlord" => 1579, "Cleric" => 1582, "Druid" => 1582, "Shaman" => 1582, "Wizard" => 1581, "Mage" => 1581, "Enchanter" => 1581, "Necromancer" => 1581
);
if(defined($rewards{$class})) {
quest::say("My mind can be at ease knowing those fiends are no more.");
quest::emote("pulls a gleaming weapon out of a bag.");
quest::summonitem($rewards{$class});
quest::say("Take this weapon. I am sure you will be able to make use of it.");
}
}
else {
plugin::return_items(\%itemcount);
quest::say("I have no use for this item, $name. Take it back.");
}
}
|
02-03-2009, 06:13 PM
|
Dragon
|
|
Join Date: Feb 2007
Posts: 659
|
|
Did you try running it on the command line to see what you got back?
|
02-03-2009, 06:35 PM
|
Dragon
|
|
Join Date: Dec 2007
Posts: 658
|
|
I don't know where I need to type it in. I did perl Vinius_the_Benevolent in cmd.exe and it said it couldn't find it, but I also ran it for another quest which I know works and said the same thing, so I know i need to change directory, but I don't know to what.
|
02-03-2009, 06:51 PM
|
|
Developer
|
|
Join Date: Aug 2006
Location: USA
Posts: 5,946
|
|
Your quest file should be located in your C:\eqemu\quests\zonename folder, where zonename is the name of the zone your NPC is located in.
Also, there is a plugin folder in the C:\eqemu\quests\ directory that has the plugin files, but those files need to be moved directly to your C:\eqemu\plugins folder. Some older quests don't use the plugins, so maybe that is why you see others as working even if your plugins might not be in the correct place still.
|
02-03-2009, 07:10 PM
|
Dragon
|
|
Join Date: Dec 2007
Posts: 658
|
|
I already did that when I set up my server
|
02-03-2009, 07:31 PM
|
Dragon
|
|
Join Date: Dec 2007
Posts: 658
|
|
wow, lol. I had the plugins folder inside another plugins folder. I just moved them out and it worked. I don't know how all of my problems are always something so stupid
|
02-03-2009, 07:32 PM
|
|
Developer
|
|
Join Date: Aug 2006
Location: USA
Posts: 5,946
|
|
The best solution to testing what the problem is, is to simplify the quest as much as possible and then add in stuff one by one and test it after each time you update it until you have it completed the way you want to. So, try just running this script and see what happens:
Code:
sub EVENT_ITEM {
if (plugin::check_handin(\%itemcount, 1568 => 1)) {
quest::say("I got your turn in. Here is your reward.");
quest::summonitem(1001);
}
}
If that works, then your script itself is just written wrong. If that doesn't work, then you have an issue with plugins or perl.
|
02-03-2009, 07:33 PM
|
|
Developer
|
|
Join Date: Aug 2006
Location: USA
Posts: 5,946
|
|
Quote:
Originally Posted by Randymarsh9
wow, lol. I had the plugins folder inside another plugins folder. I just moved them out and it worked. I don't know how all of my problems are always something so stupid
|
It is always best to double and then triple check stuff like that!
|
02-03-2009, 07:38 PM
|
Dragon
|
|
Join Date: Dec 2007
Posts: 658
|
|
Thanks for all the help. I learned A LOT more about questing. Maybe in a couple more threads I will actually not be completely talentless.
|
Posting Rules
|
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
HTML code is Off
|
|
|
All times are GMT -4. The time now is 06:28 AM.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|