|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Development::Feature Requests Post suggestions/feature requests here. |
11-02-2007, 07:25 AM
|
Demi-God
|
|
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,552
|
|
Thank you, Magoth! If for nothing else, a little tutorial on how to play with commands.
|
11-02-2007, 01:30 PM
|
Discordant
|
|
Join Date: Aug 2006
Posts: 394
|
|
THANK YOU! SO MUCH!
Will play with this and if it works great, maybe it can get added to the tree
__________________
--
Keelyeh
Owner, ServerOp and Developer
Jest 4 Server
Linux (Jest3 runs on Fedora, our Dev servers usually run on Ubuntu and/or Gentoo), OC-12 Connection = Hella Fast
|
11-02-2007, 01:45 PM
|
Discordant
|
|
Join Date: Aug 2006
Posts: 394
|
|
Ok this is FLAT OUT incredible!
THANK YOU.
And yes, I too learned something about how new commands are made. THANKS on all counts!
Now, I can only pray this gets into the tree so that I do not have to diff it every build...
You posting that like that really helps out those of us who can "read the language but not speak the language that well (yet)" understand this stuff at a whole new level.
So, thank you for your time.
Can you tell I am grateful? lol
__________________
--
Keelyeh
Owner, ServerOp and Developer
Jest 4 Server
Linux (Jest3 runs on Fedora, our Dev servers usually run on Ubuntu and/or Gentoo), OC-12 Connection = Hella Fast
|
11-02-2007, 01:54 PM
|
Discordant
|
|
Join Date: Aug 2006
Posts: 394
|
|
One more thing:
THANK YOU AGAIN
(lol)
__________________
--
Keelyeh
Owner, ServerOp and Developer
Jest 4 Server
Linux (Jest3 runs on Fedora, our Dev servers usually run on Ubuntu and/or Gentoo), OC-12 Connection = Hella Fast
|
11-02-2007, 05:42 PM
|
Discordant
|
|
Join Date: Aug 2006
Posts: 394
|
|
Won't let me post code for some reason BUT it's bombimg out on the compile... vs. build 1052.
Will double check and see if it's me or not.
|
11-02-2007, 05:51 PM
|
Discordant
|
|
Join Date: Aug 2006
Posts: 394
|
|
Ok this:
Code:
command_add("showdrops"," Usage #showdrops [itemID]", 100, command_showdrops)
...needs to be this...
Code:
command_add("showdrops"," Usage #showdrops [itemID]", 100, command_showdrops) ||
__________________
--
Keelyeh
Owner, ServerOp and Developer
Jest 4 Server
Linux (Jest3 runs on Fedora, our Dev servers usually run on Ubuntu and/or Gentoo), OC-12 Connection = Hella Fast
|
11-02-2007, 06:37 PM
|
Discordant
|
|
Join Date: Aug 2006
Posts: 394
|
|
It's also showing the loot table name instead of the NPC name for some reason.
Please see screenshot:
__________________
--
Keelyeh
Owner, ServerOp and Developer
Jest 4 Server
Linux (Jest3 runs on Fedora, our Dev servers usually run on Ubuntu and/or Gentoo), OC-12 Connection = Hella Fast
|
|
|
|
11-02-2007, 09:31 PM
|
Discordant
|
|
Join Date: Jun 2003
Posts: 345
|
|
If you want to see the name of the NPC showed instead of the name of the Lootable, then change the 2.3 of my previous answer to:
2.3/At the end of the file (command.cpp), add the function's code
Code:
void command_showdrops(Client *c, const Seperator *sep)
{
if(sep->arg[1][0] == '\0'){
c->Message(10, "Bad argument, usage #showdrops [itemID].");
return;
}
int itemID = atoi(sep->arg[1]);
char errbuf[MYSQL_ERRMSG_SIZE];
char *query = 0;
MYSQL_RES *result_lootdrop_id;
MYSQL_RES *result_lootdtable_id;
MYSQL_RES *result_npc_name;
MYSQL_ROW row_lootdrop;
MYSQL_ROW row_loottable;
MYSQL_ROW row_npc_name;
int npc_numbers=0;
c->Message(0,"Item %i drops:", itemID);
if (database.RunQuery(query, MakeAnyLenString(&query, "SELECT lootdrop_id from lootdrop_entries where item_id=%i",itemID), errbuf, &result_lootdrop_id))
{
while ((row_lootdrop = mysql_fetch_row(result_lootdrop_id)))
{
if (database.RunQuery(query, MakeAnyLenString(&query, "SELECT loottable_id from loottable_entries where lootdrop_id=%i",atoi(row_lootdrop[0])), errbuf, &result_lootdtable_id))
{
while ((row_loottable = mysql_fetch_row(result_lootdtable_id)))
{
if (database.RunQuery(query, MakeAnyLenString(&query, "SELECT name from npc_types where loottable_id=%i",atoi(row_loottable[0])), errbuf, &result_npc_name))
{
while ((row_npc_name = mysql_fetch_row(result_npc_name)))
{
c->Message(0, "NPC- %s -- Loottable: %i",row_npc_name[0],atoi(row_loottable[0]));
npc_numbers++;
}
}
}
}
}
}
if(npc_numbers == 0)
c->Message(0,"0 NPC found. 0 Loottable found.");
else
c->Message(0,"%i NPC(s) found.",npc_numbers);
}
Mag
|
|
|
|
11-02-2007, 09:44 PM
|
Discordant
|
|
Join Date: Aug 2006
Posts: 394
|
|
Thank you very much!!
This is perfect
No clue how I could ever live without this now. I hope it makes it into the tree.
__________________
--
Keelyeh
Owner, ServerOp and Developer
Jest 4 Server
Linux (Jest3 runs on Fedora, our Dev servers usually run on Ubuntu and/or Gentoo), OC-12 Connection = Hella Fast
|
11-17-2007, 12:54 AM
|
Discordant
|
|
Join Date: Aug 2006
Posts: 394
|
|
Been using this for two weeks now, it's incredible, still SO useful.
Please, someone, stick it in the tree hehe.
Just set the command for 200+ status or whatever.
__________________
--
Keelyeh
Owner, ServerOp and Developer
Jest 4 Server
Linux (Jest3 runs on Fedora, our Dev servers usually run on Ubuntu and/or Gentoo), OC-12 Connection = Hella Fast
|
12-21-2011, 10:24 PM
|
Fire Beetle
|
|
Join Date: Oct 2011
Location: Greenwood, SC
Posts: 18
|
|
I apologize for reviving an old thread but I was hoping someone could get this to work. I added the code exactly as shown and compiled it successfully but it's not working. I very well could have compiled it incorrectly though.
Edited the command.h and the command.cpp files located in
Quote:
c:\EQEmuServerFiles\trunk\EQEmuServer\Zone
|
Saved those changes, then I opened Visual C++ 2008 Express Edition, opened the server.sln project. Highlighted "zone" then Build>Project Only>Rebuild only Zone and it completes successfully. I start up the server and nada, doesn't work. Am I missing something?
|
12-21-2011, 10:52 PM
|
|
Developer
|
|
Join Date: Aug 2006
Location: USA
Posts: 5,946
|
|
Did you make sure to copy the newly created files to your server folder after you compiled?
|
12-21-2011, 11:14 PM
|
Fire Beetle
|
|
Join Date: Oct 2011
Location: Greenwood, SC
Posts: 18
|
|
I just editted the files in the "c:\EQEmuServerFiles\trunk\EQEmuServer\Zone" directory and saved them there. Should I copy them to c:\eqemu folder or something?
|
12-22-2011, 01:16 AM
|
Fire Beetle
|
|
Join Date: Oct 2011
Location: Greenwood, SC
Posts: 18
|
|
Oh what a glorious day.. I figured it out thanks to your sentence structure lol. .. THAT'S what I wasn't doing! I had no clue how compiling worked and really was just taking guesses. I thought once you click "rebuild solution" that you could then start up your server and bam, you're all set! The KEY was then copying over the newly modified file (zones.exe in my case) to my server folder and wham, bam, thank you Trevius! Again, 1,000 thanks for your help!
|
Posting Rules
|
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
HTML code is Off
|
|
|
All times are GMT -4. The time now is 03:24 AM.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|